06 December 2014

Η διατροφή με ζωικά είναι ο στυλοβάτης των ΓΤΟ



Από το 1996 που ξεκίνησαν οι ΓΤΟ καλλιέργειες στις ΗΠΑ μέχρι και σήμερα η κύρια ποσότητα της παραγωγής των ΓΤΟ πηγαίνει ως ζωοτροφή στα ζώα αφού οι άνθρωποι γενικά αποστρέφονται την ιδέα της κατανάλωσης των ΓΤΟ και θα τους καταναλώσουν μόνο όταν αυτοί εισβάλουν κρυφά και ύπουλα στη διατροφή τους.

Για να καθιερωθούν λοιπόν οι ΓΤΟ θα έπρεπε να βρεθούν στόματα-αποδέκτες και μάλιστα στόματα χωρίς δικαιώματα. Αυτά τα στόματα ανέλαβε να τα προμηθεύσει η κτηνοτροφία η οποία σκόπιμα προωθείται από το τέλος του 2ου ΠΠ για να «αναβαθμιστεί» τελικά τη δεκαετία του 1970 σε μια γιγαντιαία «βιομηχανία» προκειμένου να γίνει η βάση πάνω στην οποία θα πατήσει η βιοτεχνολογία και οι ΓΤΟ.

Χωρίς κτηνοτροφία δεν θα υπήρχαν ΓΤΟ

Από το 1961 έως το 2008 η παραγωγή της κτηνοτροφίας τετραπλασιάζεται και ο κατά βάση φυτικά τρεφόμενος πληθυσμός του πλανήτη κατευθύνεται σε μια διατροφή που κυριαρχείται από τα λεγόμενα «ζωικά προϊόντα». Η νοσηρή μετάβαση έχει πραγματοποιηθεί και οι άνθρωποι έχοντας προδώσει και την φυτοφάγο ανατομία τους αλλά και τον αισθανόμενο άνθρωπο που υπάρχει μέσα μας, γίνονται έρμαια μιας κακόβουλης δομής που τους διαχειρίζεται για ίδιον όφελος.

Και βέβαια αυτή νοσηρή μετάβαση έχει τεράστιο κόστος για όλο τον πλανήτη και τα πλάσματά του αφού τώρα χρησιμοποιεί το 40% της έκτασης της Γης και μονοπωλεί τους πόρους και την ενέργεια για να παχύνει ζώα και έτσι δημιουργεί την επισιτιστική κρίση και ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό, διατροφικό, και ηθικό χάος. Έτσι το πρόβλημα μιας διογκούμενης επισιτιστικής κρίσης που δημιουργεί η Αγροβιομηχανία με την σκόπιμη εστίασή της στην κτηνοτροφία δίνει το ιδανικό άλλοθι στη βιοτεχνολογία να παρουσιάζεται ως δήθεν λύση και να αναμασά προκλητικά τη δήθεν πρόθεσή της να «θρέψει» τον κόσμο.

Με την γιγάντωση της κτηνοτροφίας το λόμπι της «βιοτεχνολογίας» που έχει κάνει σκοπό της ύπαρξής του να «θρέψει» προικίζεται με μια τεράστια αγορά και βρίσκεται να έχει τόσα πολλά στόματα να «θρέψει» (στόματα που ξεπερνούν πολλές φορές τον ανθρώπινο πληθυσμό) στα οποία μπορεί να χορηγήσει όχι αυτό που προόρισε η φύση για αυτά αλλά κυριολεκτικά ότι θέλει. Τα εκτρεφόμενα ζώα δεν έχουν κανένα δικαίωμα και δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν και να αντιδράσουν στη παρούσα συγκυρία και κουλτούρα. Τα ζώα είναι οι δούλοι ενός καταπιεστικού συστήματος που τα αναπαράγει τεχνητά και τα υποβάλει στην απόλυτη καταπίεση και μια από τις πολλές κακοποιήσεις είναι να τους χορηγεί τροφή ασύμβατη με την πεπτική τους ανατομία με αποκλειστικό σκοπό να τα παχύνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.  

Έτσι τα ζώα γίνονται δια της βίας οι πρώιμοι καταναλωτές των ποσοτήτων τοξικής ύλης που τους χορηγούνται ως «τροφή», των Frankenfoods ενώ η βιομηχανική κτηνοτροφία γίνεται ο στυλοβάτης των ΓΤΟ αφού ξέρουν ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται 10 κιλά φυτικής πρωτεΐνης (σόγια, καλαμπόκι, κλπ) για 1 κιλό κρέας. Επίσης ξέρουν ότι αυτό απαιτεί την εκθετική αύξηση:
- των εκτάσεων που καλλιεργούνται (προήλθαν από την ευρεία καταστροφή του Αμαζονίου για να γίνει εκτάσεις για μονοκαλλιέργεια ΓΤ σόγιας και εκτάσεις βοσκής για αγελάδες, από την αποψίλωση δασών και την καταστροφή οικοσυστημάτων)
- και τεράστιες ποσότητες χημικών εισροών.

Χωρίς κτηνοτροφία θα ήταν τρομερά δύσκολο έως ακατόρθωτο να εισάγουν άμεσα τους ΓΤΟ ως τροφή των ανθρώπων ακόμα και στις ΗΠΑ όπου τώρα κυριαρχεί η ΓΤ γεωργία. Χωρίς κτηνοτροφία οι ΓΤΟ θα ήταν ακόμη στο εργαστήριο: αν σκεφτούμε το υποθετικό σενάριο ότι τερματιζόταν η κτηνοτροφία σήμερα, η ΓΤ γεωργία θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος αφού η κτηνοτροφία είναι ο κύριος αγοραστής-πελάτης των ΓΤΟ.

Γι αυτό λοιπόν το κυρίαρχο διατροφικό μοντέλο προστατεύει με κάθε τρόπο τη καρικατούρα του «σαρκοφάγου», αφού δίνει το πλεονέκτημα στο βρώμικο σχέδιο της «βιοτεχνολογίας» να αλώσει το βασικότερο δικαίωμά μας: τον κοινωνικό έλεγχο στη τροφή και το δικαίωμά μας στη φυσική, πραγματική τροφή. Γι αυτό και η ύποπτη εμμονή με τη «θρέψη» που φυσικά δεν εννοεί αυτό που πραγματικά είναι τροφή για τον άνθρωπο και έχει ανάγκη η ανθρώπινη πεπτική ανατομία αλλά τον απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο στο με τι τελικά θα θρέφεται το υποκείμενο της «θρέψης».

Έτσι η καρικατούρα του σαρκοφάγου, με το να κρατά σταθερή τη ζήτηση για «ζωικά προϊόντα» εδραιώνει, επεκτείνει και εκτοξεύει την εφαρμογή της βιοτεχνολογίας και της ΓΤ. Και με τη σειρά της αυτή η ζήτηση για «ζωικά προϊόντα», πέρα από όλα τα υπόλοιπα δεινά που έχει ήδη φέρει, γίνεται επίσης το μακάβριο όχημα για την μοιραία, τελευταία πράξη του δράματος: το απόλυτο, τελικό χτύπημα στο πλανήτη της ζωής και στην ανθρωπότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη με την εισαγωγή του εφιάλτη που λέγεται: μόλυνση του DNA της ζωής.

Οι μοιραίες συνέπειες στην υγεία από μια διατροφή με ΓΤΟ

Τα ζώα εκτροφής δεν αφήνονται να ζήσουν το κανονικό διάστημα που φυσιολογικά θα ζούσαν. Θανατώνονται όσο πιο σύντομα γίνεται. Οι μέρες της σύντομης ζωής τους κρίνονται από το βάρος του βαρύτατα κακοποιημένου σώματός σου. Μόλις πιάσουν το βάρος σφαγής στέλνονται σε μαζική γενοκτονία για να ικανοποιηθεί η τεχνητή ανάγκη για «ζωικά προϊόντα» και η καρικατούρα του «σαρκοφάγου» (και του παμφάγου) που επινόησε το κυρίαρχο διατροφικό μοντέλο. Έτσι στο σύστημα αυτό τα κοτόπουλα έχουν ζωή μόλις 45 ημέρες, τα μωρά-ζώα που βγαίνουν στη αγορά ως «κρέας του γάλακτος» μόλις λίγους μήνες, ενώ τα μόνα ζώα που αφήνονται να ζήσουν περισσότερο είναι οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και οι κότες αυγοπαραγωγής (όπου κριτήριο για την επιμήκυνση της ζωής τους είναι η παραγωγικότητά τους). Στο σύντομο λοιπόν αυτό διάστημα ζωής δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν οι βλαβερές επιπτώσεις από την κατανάλωση ΓΤΟ και των υπολειμμάτων στα επιβλαβή φυτοφάρμακα που αυτές περιέχουν.

Η έρευνα Σεραλίνι έδειξε ότι σε ένα πολύ μικρό ζώο, στους αρουραίους, τα προβλήματα ξεκινούν μετά τους 4 μήνες διατροφής με ΓΤΟ. Οπότε στα μεγαλύτερα ζώα το διάστημα για να εμφανιστούν οι σοβαρές βλάβες γίνεται μεγαλύτερο αλλά όμως πριν αυτές γίνουν έντονα εμφανείς, τα ζώα - ήδη άρρωστα - στέλνονται στη σφαγή. Έτσι δεν προλαβαίνει να φανεί αν πχ είναι στείρα, αν έχουν όγκους σε διάφορα σημεία του σώματός τους, αν έχουν κατεστραμμένα όργανα κοκ. Και έτσι το λόμπι – ζόμπι της βιοτεχνολογίας μπορεί να βγαίνει προκλητικά, υποτιμώντας κατά πάγια τακτική τη νοημοσύνη μας, και να λέει ότι οι ΓΤΟ είναι δήθεν ασφαλείς αφού 100 δις ζώα έχουν ήδη τραφεί με αυτά (όχι όμως για μια ολόκληρη ζωή που το φυσιολογικό της διάστημα γι αυτά τα ζώα είναι κατά μέσο όρο τα 20 χρόνια αλλά για μόλις λίγους μήνες).

Όμως μια νέα, συγκριτική έρευνα* που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας δείχνει τον συσχετισμό της διατροφής με ΓΤΟ και της έξαρσης της ασθένειας στους ανθρώπους και επίσης και του αυτισμού.

Όσο για την Ευρώπη όπου υποτίθεται ότι απαγορεύονται οι ΓΤΟ αλλά ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 50 και όπου επιχειρείται και η έγκριση της καλλιέργειας ΓΤ φυτών άμεσα, ο Ευρωπαίος πολίτης που έχει εγκλωβιστεί στη καρικατούρα του «σαρκοφάγου» και στη διατροφή από τη λεηλασία της ζωής των ζώων, καταδικάζει τον εαυτό του σε έμμεσο καταναλωτή αλλά και οικονομικό υποστηρικτή των ΓΤΟ, αφού τα χρήματά του πηγαίνουν στην αγορά ΓΤ σόγιας που εισάγεται ως ζωοτροφή αλλά και ουσιών όπως η ασπαρτάμη που είναι ΓΤΟ και η οποία υπάρχει σε χιλιάδες επεξεργασμένα προϊόντα.



Η απάντηση

Η καταπίεση των ζώων άνοιξε διάπλατα την κερκόπορτα στους ΓΤΟ και για μια ακόμη φορά μας δείχνει πως η απαξίωση της ζωής των άλλων αισθανόμενων όντων και η απόλυτη περικοπή των δικαιωμάτων τους, γίνονται μπούμερανγκ που το πετά με λύσσα στη κοινωνία η άνομη ελίτ που δόλια αναρριχήθηκε στη κορυφή του ιεραρχικού συστήματος που κυριαρχεί.

Υπάρχει διέξοδος; Φυσικά και υπάρχει παρόλο που τα περιθώρια στενεύουν δραματικά γι αυτό και οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πλέον δραστικές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε εγκλωβισμένοι στα ψεύδη και στις πλάνες που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής. Ούτε μπορούμε να τελειώνουμε με το ένα κακό (ΓΤΟ) διατηρώντας ανέπαφο το άλλο (καταπίεση των ζώων). Αποδίδοντας τα του καίσαρος τω καίσαρι θα πρέπει αυτό που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε ως κακό (την καταπίεση των ζώων) να το τερματίσουμε οριστικά και άμεσα.

Η φωνή της επίγνωσης και της συνείδησης μας καλεί σε μόνιμη δράση μέσα από έναν νέο τρόπο ζωής περιεκτικής δικαιοσύνης (veganism) και ειρηνικής διατροφής. Γιατί το ηθικό χρέος του σεβασμού της αξίας της ζωής δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο την ύβρη προς τη ζωή και το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που λέγεται «βιοτεχνολογία» και ΓΤΟ. Και ο καλύτερος τρόπος για να πάψουμε να συντηρούμε και να γιγαντώνουμε αυτή την ανωμαλία και νοσηρότητα - τώρα μάλιστα που ύπουλα ετοιμάζονται να επιβάλλουν την ΓΤ γεωργία στα εδάφη της Ευρώπης - είναι να πάψουμε να συντηρούμε την διατροφή με ζωικά που είναι ο καλύτερος πελάτης των ΓΤΟ. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τους δυνάστες της ανθρωπότητας να αλώσουν τη τροφή μας, να τους αναβαθμίζουμε και να τους επιβραβεύουμε σε παραγωγούς και προμηθευτές της αντί να τους καταδικάσουμε ως τους σεσημασμένους υπαίτιους της διατροφικής και της γενικότερης κρίσης.

Εφόσον εναντιωνόμαστε στους ΓΤΟ 
γιατί να τους τρώμε έμμεσα από τα ζώα;



....


* Από την περίληψη της έρευνας:


Genetically engineered crops, glyphosate and the deterioration of health in the United States of America
(Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, glyphosate και η επιδείνωση της υγείας στις ΗΠΑ)
των Nancy L. Swanson, Andre Leu, Jon Abrahamson and Bradley Wallet
Journal of Organic Systems, 9(2), 2014

«Μια τεράστια αύξηση στην εμφάνιση και επικράτηση των χρόνιων ασθενειών έχει αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών. Παρόμοιες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ζιζανιοκτόνο glyphosate εισήχθη το 1974 και η χρήση του επιταχύνεται με την έλευση των γενετικά τροποποιημένων (GE) ανεκτικών στα ζιζανιοκτόνα καλλιεργειών. Πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι το glyphosate παρεμβαίνει σε πολλές μεταβολικές διεργασίες σε φυτά και ζώα και υπολείμματα glyphosate έχουν ανιχνευθεί και στα δύο. Το glyphosate διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα και την ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου, βλάπτει το DNA και είναι πρόξενος μεταλλάξεων που οδηγούν σε καρκίνο.»
 












...