16 July 2012

Ο Dennis Kucinich χαιρετίζει στην Vegan Ημέρα της Γης

Το βίντεο που ακολουθεί (ελληνικοί υπότιτλοι) έχει την ιδιαιτερότητα να παρουσιάζει ένα σπάνιο φαινόμενο: έναν πολιτικό ο οποίος είναι  vegan. Πράγματι οι  vegan πολιτικοί είναι ελάχιστοι στο παγκόσμιο σκηνικό και ο Dennis Kucinich είναι ίσως ο γνωστότερος εξ αυτών αφού υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ, ο Dennis Kucinich, vegan από το 1995, σε μια δήλωση που δόθηκε μέσα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, χαιρετίζει την 21 Ιουνίου ως Vegan Ημέρα της Γης.


Η ιδέα για την Vegan Ημέρα της Γης ανήκει στον Bob Linden, παραγωγό και παρουσιαστή της εκπομπής Go Vegan με τον Bob Linden, ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα με έδρα την Καλιφόρνια. 

Ο Linden συνέλαβε την ιδέα της Vegan Ημέρας της Γης από την διαπίστωση ότι οι μεγαλύτερες αιτίες της κλιματικής αλλαγής δεν αναφέρονται σε άλλους εορτασμούς της Ημέρας της Γης:

«Το 2006, ο ΟΗΕ μας είπε ότι ο τομέας της κτηνοτροφίας προκαλεί στο 18% των αερίων που μολύνουν την ατμόσφαιρα. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι η καταστροφή εξελίσσεται ταχύτερα από ότι προέβλεψαν οι επιστήμονες, και ότι το μεθάνιο από τις αγελάδες είναι πάνω από 20 φορές πιο θανατηφόρο αέριο του θερμοκηπίου, και το υποξείδιο του αζώτου από τις αγελάδες πάνω από 200 φορές πιο ισχυρό. Αυτό σημαίνει ότι η κτηνοτροφία είναι πολύ περισσότερη υπεύθυνη στην πρόκληση της αλλαγής του κλίματος από ό,τι είχαμε ποτέ φανταστεί. Ο μόνος αληθινά αειφόρος τρόπος ζωής είναι ο vegan τρόπος ζωής. Είναι σοκαριστικό, αλλά το κρέας και τα γαλακτοκομικά προκαλούν περισσότερη καταστροφή του πλανήτη από όλες τις μεταφορές μαζί. Έτσι ξεκίνησα την Vegan Ημέρα της Γης, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τον πλανήτη είναι η φυτική διατροφή. Ας πάψουμε να εξαρτόμαστε από τις κυβερνήσεις για να σώσουν το περιβάλλον. Είναι στο χέρι μας, του καθένα μας ξεχωριστά, να γίνουμε φυτοφάγοι σήμερα, και τότε, κάθε μέρα θα είναι μια πραγματική Ημέρα της Γης!»