01 January 2015

Η λύση είναι αναίμακτη, ειρηνική





Δεν είμαστε η φονική μηχανή που μας έχουν μετατρέψει.

Δεν προοριστήκαμε να εξασφαλίζουμε τη τροφή μας μέσα από την αιματοχυσία άλλων αισθανόμενων όντων και δεν είμαστε καταδικασμένοι να προβαίνουμε στη λεηλασία της ζωής τους αφού δεν είμαστε υποχρεωτικά σαρκοφάγα (obligate carnivores).

Δεν είμαστε από τη φύση μας κακοί ώστε να θέλουμε το κακό ενός άλλου πλάσματος.

Όμως ακόμα και αν ήμασταν προορισμένοι για αιμοσταγή, βίαιη εξασφάλιση τροφής, το γεγονός ότι τώρα έχουμε φτάσει σε έναν τέτοιο υψηλό βαθμό ηθικής εξέλιξης και επίγνωσης αναπόφευκτα μας ωθεί στην εύρεση και στην επιδίωξη μιας ειρηνικής εναλλακτικής.

Αρχίζει να γίνεται φανερό ότι μας έχουν υπερδιεγείρει στην κατάσταση της πιο απόλυτης φονικής μηχανής που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του πλανήτη, όμως μάταια  όσο και να ψάξουμε δεν θα βρούμε κανένα χαρακτηριστικό φονικής μηχανής πάνω μας. Δεν είμαστε  το τέρας που μας έχει μετατρέψει το κακόβουλο σύστημα που κυριαρχεί και που διαμορφώνει τις επιλογές μας, πρώτα και κύρια τις διατροφικές.

Γι αυτό παρόλο το κορεσμό με την αντίληψη και την εικόνα της καταπίεσης των μη ανθρώπινων ζώων η στιγμή του «εύρηκα» της περιεκτικής δικαιοσύνης (veganism) αυτόματα έρχεται στο επίκεντρο της συνείδησης και του μυαλού.

Όλο μας το είναι ξεχειλίζει από ειρήνη και όταν το συνειδητοποιήσουμε τότε καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον αποξενωμένο, ψυχρό θεατή του κακού και πολύ περισσότερο δεν είμαστε το «αυτόματο της καταπίεσης» που μας θέλει το τρέχον σύστημα. Και καταλαβαίνουμε ακόμα ότι αυτή η φονική μηχανή που μας έχουν μετατρέψει συνδέεται άρρηκτα και θρέφει και κάθε άλλη άδικη, φονική δραστηριότητα όπως πολέμους, νεοδουλεία, ολοκληρωτισμό και καταπίεση.

Όλο μας το είναι νοσταλγεί με πάθος την επιστροφή στην ομαλότητα των ειρηνικών επιλογών σε κάθε πτυχή της ζωής μας γιατί αυτό είναι γραμμένο στο DNA μας, το φέρουμε μέσα μας και δεν μπορεί να καταπνίγεται και να περιθωριοποιείται επ΄ άπειρο.

Όλο μας το είναι επιθυμεί σφόδρα την εκεχειρία και τον τερματισμό κάθε αιματοχυσίας.

Όλο μας το είναι επιθυμεί να παγώσει το κακό για πάντα.

Όλο μας το είναι νοιώθει και γνωρίζει ότι η λύση είναι αναίμακτη, ειρηνική.

Έτσι η ειρηνική διατροφή είναι κάτι που αναδύεται φυσικά από μέσα μας, χωρίς να μας το πει κανείς, χωρίς να χρειαστεί να μας πείσει κάποιος.

Μας το λέει ο ίδιος μας ο εαυτός γιατί επανασυνδεόμαστε με την αλήθεια του και συνειδητοποιούμε ότι όλο αυτό το γενικευμένο κακό που προξενεί η κυρίαρχη διατροφή, γίνεται για το τίποτα και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συμβαίνει. Δεν είναι παρά το απόλυτο κακό που με κάθε τρόπο μεταμφίεσε σε «τροφή» και έτσι το «φυσικοποίησε» και το εδραίωσε το τρέχον, κακόβουλο σύστημα διαχείρισης των ανθρώπων.

Μέσα από την αλήθεια του ειρηνικού εαυτού μας μπορούμε να δούμε τη διατροφή από τη λεηλασία της ζωής των ζώων όπως  πραγματικά είναι: ένα τερατούργημα και μια ύβρις προς την αξία της ζωής αλλά και προς κάθε θεμελιώδη αξία.

Και μπορούμε οι ίδιοι να απελευθερώσουμε μια για πάντα τον εαυτό μας από τη πλάνη που άλωσε την ανθρωπότητα και την ανθρώπινη συνείδηση και βέβαια από το βάρος της καταδίκης των άλλων αισθανόμενων όντων. Η πράξη της τροφής που εξ ορισμού είναι ειρηνική και υπάρχει για να μας ενώνει και μας κάνει ένα με τον κόσμο και τα πλάσματά του, γίνεται και πάλι η θεμελιώδης και η απόλυτα υπεύθυνη πράξη για να υπάρξουμε ως είδος.

Με την ειρηνική διατροφή αφήνουμε πίσω μας την πιο άσκημη φάση στην ιστορία αυτού του πλανήτη όπου ένα είδος, το ανθρώπινο, παρασύρθηκε στην πιο ακραία συμπεριφορά της απαξίωσης της ζωής και αποκαθιστούμε την πραγματική εικόνα του σεβασμού της, καθώς ο αισθανόμενος άνθρωπος αναγεννιέται μέσα μας και μας οδηγεί στη νέα πορεία.

Τα μάτια έχουν ανοίξει και δεν μπορούν να ξανακλείσουν, δεν μπορούν να κάνουν πως δε βλέπουν.

Εκεχειρία τώρα. Αιματοχυσία τέλος!

Η λύση είναι αναίμακτη, ειρηνική!