15 December 2006


FAST FOOD NATION :
Η ΤΑΙΝΙΑ
Do you want lies with that?




Το αποκαλυπτικότατο μπεστσέλερ του Έρικ Σλόσερ που διερευνά το πορτρέτο της βιομηχανίας φαστφουντ έρχεται στη μεγάλη οθόνη.

Ο Σλόσερ έφερε στο προσκήνιο τη πραγματική πλευρά μιας βιομηχανίας που είναι γεμάτη με εφιαλτικές συνθήκες εργασίας, ανθυγιεινές πρακτικές και μια τάση για παραπληροφόρηση και η οποία έχει συμβάλει σε μια επιδημία κακής υγείας παγκοσμίως.

Τόσο προκλητικές και ανησυχητικές ήταν οι αποκαλύψεις του
Schlosser, ώστε πολλοί σύγκριναν το βιβλίο του με το κλασικό του Upton Sinclair, η ζούγκλα.

Εμπνευσμένος από αυτό το εμπρηστικό μπεστσέλερ ο εικονοκλαστικός σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μετατρέπει όλο αυτό το πραγματικό υλικό σε ένα βαθειά ανθρώπινο και πλουσιοπάροχα συναισθηματικό δράμα.

Για τον Λινκλέιτερ 47 ετών, χορτοφάγο από τα 20 του, οι καταναλωτές έχουν τεράστια δύναμη: "Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας. Η γνώση είναι το πρώτο βήμα".

Το
FAST FOOD NATION συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών 2006.

Fast
Food Nation - Υπόθεση:

Ο Ντον Χέντερσον, στέλεχος της αλυσίδας φαστ-φουντ «
Mickey's» έχει ένα πρόβλημα.

Στα κατεψυγμένα μπιφτέκια του το κρέας είναι αλλιωμένο και περιέχει περιττώματα..

'Ετσι ξεκινά ένα ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά της αμερικανικής διατροφικής συνήθειας, αφήνοντας την πολυτέλεια των γραφείων του για τα γεμάτα μετανάστες σφαγεία, τα ασφυκτικά εντατικά εκτροφεία και τις μονάδες επεξεργασίας στην επαρχιακή Αμερική.

Φτάνει σε μια συνοριακή πόλη για να ερευνήσει τις συνθήκες υγιεινής του εργοστασίου που τους προμηθεύει κρέας και που καθόλου τυχαία χρησιμοποιεί ως κύριο εργατικό δυναμικό Μεξικανούς λαθρομετανάστες.

Εκεί η τύχη του θα διασταυρωθεί με αυτήν τριών παράνομων μεταναστών από το Μεξικό και μιας έφηβης αποφασισμένης να αποτρέψει την Αμερική από το να γίνει ένα έθνος
fast food.

Αυτό που ανακαλύπτει είναι ότι αυτό το «έθνος του φαστ-φουντ» είναι μια χώρα καταναλωτών... που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι ίδιοι έχουν καταναλωθεί από μια βιομηχανία με ακόρεστη όρεξη.


Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Σενάριο: Eric Schlosser, Richard Linklater, βασισμένο στο βιβλίο του Eric Schlosser

Παραγωγή: 2006

Πρωταγωνιστούν: Βίλμερ Βάλντεραμα, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο, Γκρεγκ Κινίαρ, Μιτς Μπέικερ