19 December 2010

Επίγνωση και αλήθεια


Φαίνεται ότι υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι συνεχίζουν να τρώνε τα ζώα, παρά τη φρίκη και την τραγωδία που αυτή η συμπεριφορά προκαλεί.

Ο πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι η κατανάλωση ζώων δεν είναι μια συμπεριφορά που οι άνθρωποι έχουν ποτέ επιλέξει ελεύθερα. Έχει, αντίθετα, επιβληθεί επάνω τους, αρχίζοντας σε νεαρή ηλικία. Οι άνθρωποι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και έχουν «διδαχθεί» μεροληπτικά και άκριτα να τρώνε έτσι.

Ο δεύτερος λόγος είναι λόγω της κοινωνικής πίεσης. Όντας τόσο κοινωνικοί, εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να ανήκουμε και να αποτελούμε μέρος της ομάδας, και αυτό συνηγορεί σθεναρά ενάντια στην αμφισβήτηση της κατανάλωσης των ζωικών τροφίμων.

Ο τρίτος μεγάλος λόγος είναι ότι άνθρωποι λατρεύουν την γεύση: παίρνουν κάποια ευχαρίστηση την οποία είναι απρόθυμοι να εγκαταλείψουν.

Ευτυχώς, αυτοί οι τρεις βασικοί λόγοι για την κατανάλωση ζωικών τροφών είναι όλοι τους εν τέλει άκυροι και αστήρικτοι.

Γιατί, πίσω από όλες τις φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί μέχρι σήμερα από εμάς τους ανθρώπους ήταν η πλύση εγκεφάλου (κατήχηση), η κοινωνική πίεση, και η εγωκεντρική επιδίωξη της ηδονής, και όταν ρίχνουμε το φως της συνείδησής μας και της αλήθειας επάνω τους, τότε αποκαλύπτονται ως οι ασθενείς και εσφαλμένες αυταπάτες που πραγματικά είναι.