25 January 2007


Τα βιολογικά
φρούτα και λαχανικά
ειναι πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά


Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Rutgers αποφάσισαν να ερευνήσουν αν τα βιολογικά τρόφιμα είναι θρεπτικά ανώτερα.


Έτσι αγόρασαν τρόφιμα πρώτα από ένα σουπερμάρκετ, και έπειτα από ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής που διαθέτει τα βιολογικά καλλιεργημένα φρούτα και λαχανικά και τα ανέλυσαν για το περιεχόμενο τους σε μέταλλα.


Η ομάδα Rutgers ανέμενε τα βιολογικά προϊόντα να είναι ελαφρώς ανώτερα σε αυτήν την σύγκριση, αλλά τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά!


Παραδείγματος χάριν, παρατηρήστε το ποσό σιδήρου στο οργανικό σπανάκι και τις οργανικές ντομάτες.


Το συμβατικό σπανάκι είχε μόνο 3% τόσο σίδηρο και οι συμβατικές ντομάτες μόνο .0005%!


Απίστευτα, πολλά απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία είναι απολύτως απόντα από τα συμβατικά, εμπορικά φρούτα και λαχανικά.


Το ακόλουθο διάγραμμα παρουσιάζει αυτά τα αποτελέσματα:


Διαφορές των λαχανικών στο περιεχόμενο τους σε μέταλλα.

Firman E. Baer report, Rutgers University