30 May 2011

Τα εκτρώματα του πλανήτη συνεχίζουν την παραπλάνηση

Ο λόγος για τις πολυεθνικές, οι οποίες σε μόλις 6 δεκαετίες έχουν φέρει τον πλανήτη στο χείλος της οικολογικής καταστροφής, και αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παραιτηθούν από την μάταιη πορεία που τον οδηγούν, συνεχίζουν να προκαλούν με το να παρουσιάζονται ως προστάτες του περιβάλλοντος και ότι δήθεν με την «τεχνολογία» τους θα μας σώσουν.

Οι πολυεθνικές είναι ένα πρόσφατο μόρφωμα στην ανθρώπινη ιστορία και είναι θα λέγαμε οι σύγχρονες αυτοκρατορίες, οι οποίες λειτουργούν κατακτητικά και ολοκληρωτικά, επιδιώκοντας να επιβάλλουν την κυριαρχία τους μέσα από την εκμετάλλευση των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος. Στο περιβάλλον το οποίο έχουν διαμορφώσει και στο οποίο λειτουργούν έχουν εξασφαλίσει την απουσία κάθε κοινωνικού ελέγχου στις δραστηριότητές τους και κατευθύνονται από αντιδραστικές και αυθαίρετες ιδεολογίες με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την φανατική προσήλωση στην εκμετάλλευση και στην εξουσία.

Συνολικά, ο κάθε βιομηχανικός κλάδος τους συστήματος της εκμετάλλευσης (και οι πολυεθνικές που εντάσσονται σε αυτόν) είναι εξ ορισμού εχθρικός προς το οικοσύστημα της Γης, και δεν υπάρχει για να καλύπτει τις ανάγκες των κοινωνιών, ούτε για να κάνει την ζωή μας καλύτερη. Η παραγωγή τους δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά είναι χρήσιμο και αναγκαίο στην κοινωνία αλλά σε αυτό που αυτές θεωρούν ότι θα τους αποφέρει εξουσία, έλεγχο και σίγουρο, αυξανόμενο κέρδος. Έτσι για παράδειγμα, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η βιομηχανία φαρμάκων και η αλλοπαθητική ιατρική της δεν υπάρχουν για να μας παρέχουν υγεία, η βιομηχανία διατροφής δεν υπάρχει για να μας παρέχει τροφή, και ούτω καθεξής, αλλά με το πρόσχημα της κάλυψης των αναγκών μας, υπάρχουν για να παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας και του οικοσυστήματος και να εδραιώνουν συνεχώς το σύστημα τους, το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Στην συγκεκριμένη συγκυρία, οι πολυεθνικές με κυρίαρχο όργανό τους την νέα τάξη, είναι οι διαμορφωτές μιας νέας παγκόσμιας δομής, της παγκοσμιοποίησης, όπου όλος ο πλανήτης θεωρείται ιδιοκτησία τους και γίνεται το απόλυτα ελεύθερο πεδίο όπου θα αλωνίζουν ανεξέλεγκτες. Όμως όλο αυτό δεν μπορεί να γίνει απροκάλυπτα αλλά χρειάζεται την μαζική εξαπάτηση και παραπλάνηση για να περάσει ως κάτι θετικό ή αναγκαίο.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργήσει ένα νέο δόγμα, όπου όλη η δήθεν φροντίδα για το περιβάλλον και το κλίμα συρρικνώνεται και ταυτίζεται μόνον με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Κατ’ αυτόν το τρόπο κρύβεται όλη η υπόλοιπη αμαρτωλή δραστηριότητα των πολυεθνικών, όπως ο αντιδημοκρατικός τρόπος που λειτουργούν χωρίς κανέναν κοινωνικό έλεγχο, η υποστήριξη και χρηματοδότηση αντιδραστικών καθεστώτων, οργανώσεων και πολιτικών, η καταπάτηση των ανθρωπίνων και των εργασιακών δικαιωμάτων, η διαπλοκή και η δημιουργία καρτέλ, η προκλητική αδιαφορία για την ζωή(ανθρώπινη και μη) και το περιβάλλον, η παράνομη ιδιοποίηση και κατασπατάληση των φυσικών πόρων, η μετατόπιση των προβλημάτων της λειτουργίας τους στο κοινωνικό σύνολο, κλπ.

Και όλα αυτά την στιγμή που γίνεται όλο και πιο προφανές ότι η θεωρία της κλιματικής αλλαγής και του CO2, είναι ένα κατασκεύασμα της νέας τάξης για να προωθήσει την αντιδραστική ατζέντα της: για να περικοπούν και άλλες ελευθερίες και δικαιώματα και να επιβληθούν νέοι φόροι που θα επιδοτήσουν την απάτη της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», όπου με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος οι αχόρταγες πολυεθνικές θα κερδοσκοπούν ασύστολα, έχοντας πλέον και επίσημα το ελεύθερο να καταστρέψουν κι άλλο τον πλανήτη.

Γι αυτό και το παραμύθι με το CO2 συνεχίζεται και βλέπουμε συνεχώς τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πολυεθνικών να καλλιεργήσουν την εικόνα του «φιλικού στο περιβάλλον» και να μας πείσουν για την «καθαρότητά» τους και για τα δήθεν οικολογικά διαπιστευτήριά τους.

Μια εκτρωματική εκδοχή αυτής της προσπάθειας είδαμε σε διαφήμιση που συγκρίνει τις εκπομπές CO2 ενός προβάτου με τις εκπομπές ενός αυτοκινήτου.

Καταρχήν, η όποια σύγκριση όχι απλά είναι παντελώς άστοχη αλλά και προκλητικά νοσηρή αφού πάνω απ’ όλα είναι ύβρις να συγκρίνεις ένα έμψυχο ον με ένα μάτσο λαμαρίνες. Δηλαδή τι μας προτείνουν; Να εξαφανίσουμε τα πρόβατα ή όποια άλλα έμψυχα όντα και να γεμίσουμε τον πλανήτη με αυτοκίνητα που δήθεν ρυπαίνουν λιγότερο;

Φυσικά ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι όχι μόνο ανυπόστατος, άλλα εάν λάβουμε  υπόψη όλη την διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου και την ενέργεια που χρειάζεται, και επίσης την υποδομή που χρειάζεται για να λειτουργεί, τότε η ρύπανση που εκλύεται αλλά και η καταστροφή στο περιβάλλον είναι εξωφρενική. Το αυτοκίνητο όχι μόνο δεν είναι φιλικό στο περιβάλλον αλλά, πέρα από τις δημοσχεσίτικες κορώνες περί  CO2, αποδεδειγμένα το καταστρέφει με ραγδαίο ρυθμό. Και αυτό γιατί οποιοδήποτε προϊόν των πολυεθνικών χρειάζεται πίσω του μια τεράστια υποδομή αλλά και έναν ολόκληρο ενεργοβόρο, παρασιτικό μηχανισμό που επιβάλλει την παραγωγή και την κατανάλωση αυτών των προϊόντων, δηλαδή με άλλα λόγια το σύστημα της νέας τάξης.

Αντίθετα το πρόβατο, εάν αφεθεί από τον άνθρωπο να ζήσει ανενόχλητο στο οικοσύστημα, ζει με πλήρη αειφορία και ισορροπία με αυτό. Δεν χρειάζεται έξτρα ενέργεια, ούτε άλλες ευκολίες για να ζήσει, αλλά αντλεί όλα όσα χρειάζεται από το οικοσύστημα και το CO2 που εκπέμπει είναι αυτό που υπήρχε ήδη στην ατμόσφαιρα και δεσμεύτηκε από το γρασίδι μέσω της φωτοσύνθεσης. Το πρόβατο (όπως και κάθε άλλο μη ανθρώπινο ζώο) απλά ανακυκλώνει το ήδη υπάρχον CO2 και δεν προσθέτει νέο όπως το αυτοκίνητο που καιει  καύσιμα που προέρχονται από το πετρέλαιο.

Έτσι τελικά η παρουσία του προβάτου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι βλαβερή και το να δημιουργούνται υπόνοιες για ένα δημιούργημα του οικοσυστήματος, είναι τουλάχιστον αρρωστημένο. Η καλύτερη απόδειξη γι αυτό είναι ότι το πρόβατο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη για εκατομμύρια χρόνια χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στο οικοσύστημα της Γης, ενώ οι πολυεθνικές μέσα σε έξι δεκαετίες κοντεύουν να το καταστρέψουν. Το πρόβατο είναι η προσωποποίηση της αειφορίας, κάτι που οι πολυεθνικές δεν θα είναι ποτέ. Επιπλέον ένα φυσικό ον θα είναι πάντα μέρος του οικοσυστήματος, ενώ το οποιοδήποτε βιομηχανικό προϊόν, όπως και να φτιαχτεί, θα είναι πάντα ένα ξένο σώμα μέσα σε αυτό.

Γι αυτό λοιπόν πολυεθνικές μην ματαιοπονείτε άδικα!

Όση παραπλάνηση και να χρησιμοποιήσετε, θα είστε πάντα το έκτρωμα αυτού του πλανήτη! θα είστε το πρόβλημα και όχι η λύση. Θα είστε πάντα ο δαχτυλοδεικτούμενος καταστροφέας του περιβάλλοντος και της ζωής, ο οποίος προσπαθεί να εξωραίσει την εικόνα του με δόλιο τρόπο και εξαπάτηση. Γιατί τελικά είστε η ύβρις και η προσβολή στο οικοσύστημα, που ύπουλα κόπτεστε ότι δήθεν νοιάζεστε.

Εάν πραγματικά σας ενδιέφερε η ζωή, η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφορία, θα είχατε προ πολλού δεχτεί τον πλήρη και δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο ώστε να μην φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα. Αλλά αυτό αναπόφευκτα θα σήμαινε το τέλος της εκμετάλλευσης και το τέλος της νέας τάξης, το τέλος της κυριαρχίας σας στον πλανήτη και το τέλος των κατεστημένων συμφερόντων, κάτι που με νύχια και με δόντια αντιμάχεστε.